fredag 4. mai 2007

Scrabble I, 1. runde

La oss spille litt Scrabble! Hver eneste fredag klokka 10 framover vil du kunne følge med på et slag Scrabble, hvor alle som vil kan delta.

Følgende utfordring har du å bryne deg på til torsdag klokka 10:


Trykk på bildet for en større versjon av brettet. Oppgaven din er å legge ut bokstavene slik at du scorer flest mulig poeng.

Som vi ser er fordelingen mellom vokaler og konsonanter ganske fordelaktig, og den blanke brikken kan bli avgjørende om du klarer å bruke alle brikkene dine. I så fall får du en bonus på 50 poeng i tillegg.

I første runde må startfeltet i midten (med koordinaten H8) dekkes. Merk at dette feltet gir dobbelt ordpoeng, så multipliser poengsummen med to. Den blanke brikken gir null poeng.

Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjennelsen av ord vil være en skjønnsvurdering med absolutt (men diskutabel) myndighet hos meg. Oppslag i Bokmålsordboka eller i Kunnskapsforlagets ordbøker er et sikkert stikk, men husk at forkortelser og egennavn godtas ikke.

Vi spiller videre med det forslaget som gir flest poeng på brettet neste uke.

Send forslaget ditt på e-post til norskscrabble@gmail.com innen torsdag klokka 10. Ta med følgende opplysninger:

1. Løsningsordet i STORE bokstaver. Hvis du bruker en blank brikke, skriv denne bokstaven med liten bokstav: STOrE.

2. Ta med start- og sluttkoordinatene, for eksempel H4-H8.

3. Skriv ned poengsummen, inkludert alle bonuser.

4. Skriv ned hvilket navn, ekte eller alias, du ønsker å bli presentert som hvis du vinner. Vinneren er den som sender inn et svar med den høyeste poengsummen denne runden.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles neste uke.

Ingen kommentarer: