fredag 20. juni 2008

Scrabble I, 17. runde: SWInG

Oppgave 17: Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller på Ordnett, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser, symboler, egennavn og genetivs-s-ord godtas ikke. (For ordens skyld: Mange av tobokstavers ordene som er godkjent på Ordspill er egentlig forkortelser, og godkjennes ikke her. Sjekk vår nesten komplette liste over ord på to bokstaver). Trykk på bildet for en større versjon.

Løsning 16: Det var åpenbart at forrige runde ikke bød på de helt store problemene. Samtlige svar (det skal sies at det ikke var så mange) traff løsningen som ble 14e SWInG. W-en på tredobbelt bokstavpoeng gav 30 poeng (husk at vi vekter W til 10 poeng, og C til 8 her på denne siden), samtidig som ordet SE dannes fra e14. Den blanke blir brukt som N (og skrives derfor med liten bokstav).

Løsninger gir altså totalt 36 poeng, og først ute var Rakel Hagen. Gratulerer igjen, og det er mye som skal til for at Rakel Hagen ikke vinner runde I sammenlagt også, nå som det gjenstår 24 brikker i posten.

Jeg vil også gratulerer nybakt norgesmester i Scrabble, Matias Holte, som er en trofast deltaker i duplikat-Scrabble. Det er ingen tvil på at det er en høyt nivå på deltakerne her, men det bør ikke skremme flere med å kommen med forslag til løsninger.

Ny uke, og ny oppgave: Vi ender opp med bokstavene FLLMMOÅ. I motsetning til forrige runde, regner jeg med en rekke forskjellige forslag på det åpne brettet.

Jeg oppfordrer om mulig å skrive inn forslaget i kommentarfeltet i stedet for e-post (men jeg leser e-posten også). Forslagene som kommer inn vil ikke bli publisert før torsdag, hvor det da vil være mulig å forbedre vinnerforslaget til da.

Send inn ditt forslag i kommentarfeltet (trykk på lenken hvor det står X løsningsforslag og kommentarer nederst i dette innlegget), og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i kommentarfeltet:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: 11b JULI +30 341 VI – en standard for Scrabble-notasjon.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: