torsdag 13. mars 2008

Ord på to bokstaver

Følg nøye med nå. De 146 ordene lengre ned på siden er nemlig limet i Scrabble. Ord på to bokstaver gjør at du kan legge ut ord parallelt, og dermed danne mange flere ord når du legger ut brikkene dine. Og flere ord betyr flere poeng. Og flere poeng betyr flere seire, høyere selvfølelse og større karisma.

Du får mye igjen for å pugge disse ordene. Men merk at listen ikke er komplett i forhold til ordlisten som brukes på nettstedet Ordspill. Forkortelser er nemlig ikke lov i Scrabble, men ordlisten i Ordspill slipper gjennom mange forkortelser som pc, wc, cd, lp og bh av uviss grunn.

Hvem sier at norsk er et fattig språk? I engelskspråklig Scrabble godtas det kun 101 tobokstaversord, hvorav mange er ganske arkaiske og oppkonstruerte (qi, anyone?). Ordlisten min inneholder 146 norske ord, hvorav de fleste er forståelige ord som også brukes utenfor Scrabble-brettet.

Har du tilføyelser eller kommentarer? Send meg en e-post på norskscrabble@gmail.com eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. (Oppdatert med LU, LY, TU og YT).

Ord på to bokstaver

AD AG AH AI AK AL AM AN AP AR AS AT AU AV

BA BE BI BO BU BY BÆ BØ

DA DE DI DO DU DY DØ DÅ

EA ED EI EL EN ER ES ET EV EX

FA FE FY FØ FÅ

GA GI GÅ

HA HE HI HM HO HU HY HÆ HØ HÅ

ID IL IN IR IS IT

JA JO

KU KØ KÅ

LA LE LI LO LU LY LØ LÅ

MI MO MY MØ MÅ

NE NI NU NY NØ NÅ

OG OI OK OL OM OR OS

PI PØ PÅ

RA RE RI RO RU RY RÅ

SA SE SI SU SY SÅ

TA TE TI TO TU TY TØ TÅ

UL UR UT

VA VE VI VY VÅ

YL YR YT

ÆR

ØD ØK ØL ØM ØR ØS ØV ØY

ÅA ÅE ÅK ÅL ÅR ÅS ÅT

6 kommentarer:

Anonym sa...

cd går faktisk, og wc, så der har du to ord som ikke er med.

Per Steinar sa...

Cd og wc er forkortelser. I teksten står det jo «merk at listen ikke er komplett i forhold til ordlisten som brukes på nettstedet Ordspill. Forkortelser er nemlig ikke lov i Scrabble, men ordlisten i Ordspill slipper gjennom mange forkortelser som pc, wc, cd, lp og bh av uviss grunn.»

Anonym sa...

æs hvertfall da...

Anonym sa...

for det er jo rett og slett fra norrøn mytologi, betegnelsen på gudene.

Norsk Scrabble sa...

Det du sikter til heter ås i entall. Æs er riktignok en gammel vektenhet, men det finnes ikke i noen av ordbøkene jeg sjekker – som hovedregel bør det ligge til grunn. På nynorsk er æs imperativ av verbet æse, riktignok.

Anonym sa...

det funker på ordspill.no hvertfall