fredag 18. mai 2007

Scrabble I, 3. runde: Bakved

Den andre runden av vår norske duplikat-Scrabble var noe mer utfordrende enn vår første runde. Flere forslag ble vurdert, blant annet fra 6F loddrett VANKE som gir 19 poeng, eller 4H loddrett BAKKE til 20 poeng. Men løsningen som fikk flest poeng benyttet seg av 4-poengs V-en, lagt loddrett over en dobbelt bokstavpoeng. 4H BAKVED gir oss 26 poeng, og blir dermed lagt ut på brettet. Vi sitter igjen med FK, før vi trekker fem nye bokstaver:

Trykk på bildet for en større versjon. Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri.

Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com innen torsdag formiddag. Vi spiller videre neste fredag med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. H4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4H).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE.

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet.

5. Skriv ned hvilket navn, ekte eller alias, du ønsker at vi kan benytte oss av når vi gjennomgår oppgaven. Du kan selvsagt være helt anonym.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: H4 BoNGENE +78 110, hvor H4 viser startkoordinaten og at det er vannrett, BoNGENE er selve ordet, og at det benyttes en blank brikke for O-en, +78 er poengsummen for denne runden og 110 er din totale poengsum.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles neste uke.

Ingen kommentarer: