fredag 25. mai 2007

Scrabble I, 4. runde: Fauk


Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri. Trykk på bildet for en større versjon.

Den tredje runden av vår norske duplikat-Scrabble bød på de hittil vanskeligste utfordringene, hvor A og U utgjorde de eneste vokalene. Det forslaget som fikk flest poeng ble 4L FAUK, som danner to ord i tillegg: FE og AD (notasjon: 4L FAUK +25 123 FE, AD). Fauk er preteritum av verbet å fyke, og er umiddelbart ikke lett å se. 18 poeng for FAUK med dobbelt ordpoeng, 3 poeng for FE og 4 poeng for AD med dobbelt ordpoeng gir oss 25 poeng. Totalt har vi klart 123 poeng etter tre runder.

Denne ukas oppgave er mer vokalrik enn den forrige, og vi sitter igjen med DDTEIED. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com innen torsdag formiddag. Vi spiller videre neste fredag med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. H4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4H).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE.

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: H4 BoNGENE +78 110, hvor H4 viser startkoordinaten og at det er vannrett, BoNGENE er selve ordet, og at det benyttes en blank brikke for O-en, +78 er poengsummen for denne runden og 110 er din totale poengsum.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles neste uke.

Ingen kommentarer: