fredag 1. juni 2007

Scrabble I, 5. runde: Diktede


Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri. Trykk på bildet for en større versjon.

Takket være høyere rangering på diverse søkemotorer, var det en mangedobling av antall treff på siden i forrige uke. Fortsett å besøke siden, og send gjerne inn forslag på løsning også.

Det forslaget som fikk flest poeng forrige runde var O1 DIKTEDE, gjennom tredobbelt ordpoeng. Det var ikke langt unna bonus, for bare V ble stående igjen på hånden. DIKTEDE gir 27 poeng, og maks poengsum til nå er 150 poeng (notasjon: O1 DIKTEDE +27 150).

Vi trekker seks nye bokstaver, og vi sitter med DAOVTSR på hånda. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com innen torsdag formiddag. Vi spiller videre neste fredag med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. H4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4H).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE.

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: H4 BoNGENE +78 110, hvor H4 viser startkoordinaten og at det er vannrett, BoNGENE er selve ordet, og at det benyttes en blank brikke for O-en, +78 er poengsummen for denne runden og 110 er din totale poengsum.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles neste uke.

1 kommentar:

Kent sa...

Sommerferie er kjekt, ja. Men vi venter i spenning på nye ord!