fredag 14. mars 2008

Scrabble I, 7. runde: Åt

Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri. Trykk på bildet for en større versjon.

Jeg fikk inn noen flere svar enn vanlig forrige uke, men send fortsatt inn løsningsforslag på e-post.

Igjen var det Rakel Hagen fra Nesoddtangen som kom best ut av forrige rundte med 5k ÅT som gav 30 poeng eter å ha dannet ordene ÅT, VÅ og FET. Andre forslag som ikke nådde helt opp var i8 SÅRT med 24 poeng.

Vi trekker to nye bokstaver, og vi sitter med DSORNSR på hånda. Her finner vi mange konsonanter, men det burde gå å få ut noen poeng allikevel. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com, og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: 5k ÅT +30 140 VÅ, FET – en standard for Scrabble-notasjon.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: