fredag 7. mars 2008

Scrabble I, 6. runde: Vai


Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri. Trykk på bildet for en større versjon.

Etter lang tids pause er vi endelig tilbake, og jeg skal forsøke å oppdatere oppgavene i takt med at det kommer inn forslag på løsninger. Jeg kommer ikke med ukentlige oppgaver med mindre jeg har fått inn gode nok svar.

Det er hyggelig å gratulere Rakel Hagen fra Nesoddtangen som vinner i forrige runde med forslaget 2M VAI. Foruten VAI med dobbelt ordpoeng, dannes også VAD og AU, sistnevnte også med dobbelt ordpoeng, tilsammen 28 poeng. Løsningen i runde 5 noteres altså slik: 2M VAI +28 178.

Vi trekker to nye bokstaver, og vi sitter med ARDOTSR på hånda. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com, og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. H4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4H).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: H4 BoNGENE +78 110, hvor H4 viser startkoordinaten og at det er vannrett, BoNGENE er selve ordet, og at det benyttes en blank brikke for O-en, +78 er poengsummen for denne runden og 110 er din totale poengsum.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: