lørdag 22. mars 2008

Scrabble I, 8. runde: Nord


Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser og egennavn godtas aldri. Trykk på bildet for en større versjon.

Jeg fikk inn flere forslag på 16 poeng i forrige runde, men først ute var igjen Rakel Hagen fra Nesoddtangen som leverte 6h NORD, som i tillegg danner ordet VÅD. R-en havner på trippel bokstavpoeng. Flere la inn 6j OR, som danner også ordet VÅR. Begge disse løsningene gav 16 poeng. Tilsammen har vi spilt til 156 poeng.

Vi trekker tre nye bokstaver, og vi sitter med BNORSSU på hånda. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com, og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: 6h NORD +16 156 VÅD – en standard for Scrabble-notasjon.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: