mandag 31. mars 2008

Scrabble I, 9. runde: Bonus


Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller Kunnskapsforlagets ordbøker, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser, symboler, egennavn og genetivs-s-ord godtas ikke. Trykk på bildet for en større versjon.

Jeg beklager at jeg er litt sen ute med ny oppgave, men jeg er på flyttefot. Trondheim er nå mitt faste tilholdssted.

Påska var en god tid for Scrabble, og jeg fikk inn en rekke forslag. Ordet med flest poeng ble n7 BONUS, som i tillegg til å danne fempoengsordet BE også benytter seg av trippel bokstavpoeng med U-en. Totalt gir dette 25 poeng, og vi hadde flere spillere som var innom denne løsningen. Stående applaus til Rakel Hagen fra Nesoddtangen som blinker inn løsningen først atter en gang, faktisk et døgn før et tilsvarende forslag kom inn. Totalt har det vært mulig å oppnå 255 poeng. Foruten BONUS, fikk jeg også inn forslag på 24 og 23 poeng, så denne gangen var det tett.

Vi trekker fem nye bokstaver, og vi sitter med AJRRSÆØ på hånda. Flere vanskelige bokstaver, så det blir nok ikke bonus med alle sju bokstaver på brettet i samme runde denne gangen heller. Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com, og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: n7 BONUS +25 255 BE – en standard for Scrabble-notasjon.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: