mandag 21. april 2008

Scrabble I, 12. runde: JULI

Oppgave 12: Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller på Ordnett, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser, symboler, egennavn og genetivs-s-ord godtas ikke. (For ordens skyld: Mange av tobokstavers ordene som er godkjent på Ordspill er egentlig forkortelser, og godkjennes ikke her. Sjekk vår liste over ord på to bokstaver). Trykk på bildet for en større versjon.

Løsning 11: Skal si sommeren kom fort i år. Vinnerforslaget i forrige runde ble 11b JULI, som gir dobbelt ordpoeng både for JULI og VI, totalt 30 poeng. Først ute med riktig svar var igjen Kristiane Vaagland / Gard Huseby, men de var ikke alene med full pott. Andre alternativer var 1j SJUK, som i tillegg danner ordet KVAD med 23 poeng, takket var dobbelt bokstavpoeng for U-en.

Sammenlagt leder nå Rakel Hagen med 174 poeng etter at enkelte pionerer fra de første rundene som ble spilt i fjor ser ut til å ha funnet seg noe annet å gjøre. Rakel Hagen har deltatt med gode poengsummer de sju siste rundene.

Vi trekker nye bokstaver, og sitter med alfagrammet AGKNPST. Ganske vokalfattig hånd, og vi nevner bare regelen om at vi bytter ut alle bokstavene hvis hånda inneholder ingen vokaler eller ingen konsonanter.

Send inn ditt forslag på e-post til norskscrabble@gmail.com, og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i e-posten:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: 11b JULI +30 341 VI – en standard for Scrabble-notasjon.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere problemstillinger, spørsmål og andre ting knyttet til oppgaven, men send inn svar på e-post før du leser og kommentere oppgaven i kommentarfeltet.

Lykke til! Vi scrabbles.

Ingen kommentarer: