fredag 13. juni 2008

Scrabble I, 16. runde: HAKTE


Oppgave 16: Legg ut brikkene slik at de gir flest poeng. Vi følger vanlige regler i Scrabble. Godkjente ord bør finnes enten i Bokmålsordboka eller på Ordnett, men all vurdering er basert på skjønn. Forkortelser, symboler, egennavn og genetivs-s-ord godtas ikke. (For ordens skyld: Mange av tobokstavers ordene som er godkjent på Ordspill er egentlig forkortelser, og godkjennes ikke her. Sjekk vår liste over ord på to bokstaver). Trykk på bildet for en større versjon.

Løsning 15: Beklager at det har tatt lang tid med denne oppgaven, men omstendigheter rundt flytting, ødelagt pc og Illustrator har gjort at det ikke har vært så lett å publisere ny oppgave. Uansett, her er den, og jeg takker for tålmodigheten.

Forrige oppgave bøy på problemer, og til slutt var 12a HAKTE, som i tillegg danner ordet PJANKA som gikk av med seieren med 40 poeng. Først ute var Mynona i kommentarfeltet. Flere var innom 13b NEKTA, men denne løsningen gir bare 39 poeng.

Vi trekker nye bokstaver, og ender opp med en blank, og dermed ?GILMSW. Den blanken bokstaven skrives med liten bokstav i løsningsforslag (f.eks. HaKTE).

I tillegg ønsker jeg nå svaret i kommentarfeltet, ikke på e-post. De tre første dagene vil kommenarfeltet være lukket, slik at ingen vil kunne se svarene som legges inn. Så åpnes kommentarfeltet, og da kan flere legge inn kommentarer som blir publisert øyeblikkelig. Sammenlagt teller kun de svarene som legges inn i løpet av de tre første dagene når kommentarfeltet er lukket, samt den første som legger til nye toppnoteringer etter at kommentarfeltet åpnes.

På denne måten håper jeg å få inn mer interaktivitet på denne siden.

Send inn ditt forslag i kommentarfeltet (trykk på lenken hvor det står X kommentarer nederst i dette innlegget), og vi spiller videre med det forslaget som fikk flest poeng. Ta med følgende opplysninger i kommentarfeltet:

1. Ta med startkoordinaten til den første brikken du legger ut. Legges ordet vannrett, begynn med bokstav (f.eks. h4), legges ordet loddrett, begynn med tallet (4h).

2. Skriv ned ditt forslag til ord med STORE bokstaver, skriv eventuelle blanke brikker med liten bokstav: SToRE. (Ta med hele ordet, selv om enkelte av bokstavene allerede finnes i andre ord).

3. Skriv ned poengsummen for denne runden, inkludert alle bonuser.

Hvis du ønsker, kan du ta med disse opplysningene også:

4. Skriv ned din totale poengsum for spillet (hvis du har deltatt før)

5. Andre ord som blir dannet.

Ditt forslag til løsning kan for eksempel se slik ut: 11b JULI +30 341 VI – en standard for Scrabble-notasjon.

Lykke til! Vi scrabbles.

6 kommentarer:

Matias sa...

Prøver meg med 14e SWInG +36 254

Norsk Scrabble sa...

Legg inn forslag her (selv om jeg leser e-postene også). Etter å ha tenkt meg litt om, venter jeg med å publisere svarene som har kommet inn. De kommer på torsdag, så har dere i hvert fall et døgn på å se på om dere klare å forbedre det beste forslaget.

Anonym sa...

SWInG fra 14e, 36 poeng

Mynona

Norsk Scrabble sa...

Matias: 14e SWInG +36 godkjennes

Norsk Scrabble sa...

Da har jeg åpnet opp for publiserte innlegg i kommentarfeltet. Kommentarer blir publisert direkte nå.

Det har kommet inn noen forslag på e-post også, så det er ikke helt tørke her. Men samtlige forslag sier 14e SWInG +36 (husk at her inne gir vi 10 poeng for W og 8 poeng for C).

Send gjerne inn flere forslag, men kun forslag som gir mer enn 36 poeng vil telle i sammendraget. Ny oppgave i løpet av morgendagen! Takk for innsatsen, og husk og be andre om å delta .

Norsk Scrabble sa...

Da er denne runden avsluttet. Ny oppgave ligger ute nå. Takk for innsatsen igjen, bruk helga godt på den nye oppgaven, for den virker utfordrende.

Lykke til!